A quinoa gyorsan elkészíthető (nagyjából 10-15 perc alatt elkészül), gyorsabban megfő, mint a rizs. Hozzáadhatunk egy kis olívaolajat, citromlevet, fokhagymát vagy bármilyen sajtot és kapunk egy kész ételt vagy körtetet. A quinoa igen gazdag fehérjékben, így vegetáriánusoknak és vegánoknak abszolút javasolt fogyasztása. A quinoa nagy mennyiségben tartalmazza mind a 9 esszenciális aminosavat, amire az embernek szüksége van. Ezen kívül a quinoa természténél fogva gluténmentes.
ÖSSZETEVŐK: Quinoa 96%, ízletes vargánya (Boletus Edulis) 2,6%, sárgarépa, metélőhagyma, petrezselyem.
Átlagos tápérték 100g termékben: Energia: 1604kJ/380kcal; zsír: 6g (ebből telített zsír: 0,7g), szénhidrát: 64g (ebből cukor: 0,5 g), fehérje: 14g, rost: 7g, só: 0,01g.
ELKÉSZÍTÉS: Öntse a csomag tartalmát egy nagy tapadásmentes tepsibe. Öntse fel 1,2 liter forrásban lévő vízzel (vagy zöldségalaplével az extra ízért). Adjon hozzá 4 evőkanál extra szűz olívaolajat és 1 teáskanál sót. 18 percig főzze, időnként megkeverve. Amikor a víz felszívódik, a magok kinyíltak és megpuhultak, a quinoa elkészült. Vegye le a tűzről. Ízlés szerint adjon hozzá egy kis adag vajat és reszelt parmezánt, hogy krémesebb legyen. Jól keverje össze és a quinoa tálalható.