Összetevők:víz, zab(12%), mandula (2%), napraforgóolaj, só.
Átlagos tápérték 100ml termékben: Energiatartalom: 230kj/55kcal, zsír 2,54g-amelyből telített zsírsavak: 0,32g, szénhidrát: 6,8g, ebből cukrok: 2,9g, rost: 0,8g, fehérje: 0,9g, só: 0,08g.
Szóját, mogyorót, mandulát, tejet, diót, kesudiót, pisztáciát felhasználó üzemben készült.
Nyomokban pisztáciát, mogyorót, mandulát tartalmazhat. Glutént tartalmaz.
Fogyasztható a csomagoláson jelzett időpontig.
Tárolás: száraz, hűvös helyen tárolandó. Felbontás után tárolja hűtőszekrényben és 4 napon belül fogyassza el. Kérjük, hogy felbontás előtt alaposan rázza fel.
A zabról és a zabitalról röviden
A zabital az egyik legnépszerűbb tejtermékmentes tejalternatíva a piacon. Mivel dióféléktől mentes vegán tejalternatíváról van szó, megfelelő helyettesítő lehet bárkinek, aki laktózérzékeny, illetve szója-vagy mogyoró allergiától szenved.
Mivel a zab egy igazi tápanyagbomba, a zabtej fehérjét, rostot valamint vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz. Míg a tápanyagok egy része a szilárd pépben marad- amely a zab keveréséből és szűréséből keletkezik-, addig az oltható rostok a lében maradnak, melyek jótékony hatással vannak az emésztésünkre. A zabital gazdag telítetlen zsírsavakban és ásványi sókban. Tele van értékes tápanyagokkal, vitaminokkal, ásványi anyagokkal:B1-,B2-,B3-, B6- és K-vitaminnal, és megtalálható benne a cink, a vas, a szelén, a magnézium és a kálcium is. Magas béta-glükán tartalma segít csökkenteni a koleszterin szintet.
A teljes zab növényi polifenolokban gazdag. Ezek közül az avenantramidok szinte kizárólag a zabban fordulnak elő. Az avenantramidok a szervezetben növelik az értágító hatású nitrogén-monoxid gáz termelődését, amely egy hatékony, természetes értágító, ezzel csökkenthetik a vérnyomást. Emellett az avenantramidok hatokékony antioxidánsok és viszketés csokkentő hatásúak. Egy másik, a zabban jelentős mennyiségben megtalálható antioxidáns a ferulsav.
A mandulás zabital felhasználása
A mandulás zabital müzlire, gabonapehelyre öntve és reggeli kávéba is tökéletes. Mivel egészen semleges az íze, édes és sós ételek is szeretni fogják. Főzéskor nem fog úgy viselkedni, mint a tej, de sűrítésre azért tökéletesen alkalmas, főleg, ha egy kevés zablisztet még keverünk bele. Bármilyen főzelékben vagy süteményben megállja a helyét, legyen szó egyszerű gyümölcsturmixról, palacsintáról, bármilyen muffinról, gofriról, sőt még madártejet is készíthetnek belőle a legügyesebb háziasszonyok.