A quinoa gyorsan elkészíthető (nagyjából 10-15 perc alatt elkészül), gyorsabban megfő, mint a rizs. Hozzáadhatunk egy kis olívaolajat, citromlevet, fokhagymát vagy bármilyen sajtot és kapunk egy kész ételt vagy körtetet. A quinoa igen gazdag fehérjékben, így vegetáriánusoknak és vegánoknak abszolút javasolt fogyasztása. A quinoa nagy mennyiségben tartalmazza mind a 9 esszenciális aminosavat, amire az embernek szüksége van. Ezen kívül a quinoa természténél fogva gluténmentes.
ÖSSZETEVŐK: quinoa 87%, cékla 10%, sárgarépa, póréhagyma, petrezselyem.
Átlagos tápérték 100g termékben: Energia: 1401kJ/331kcal; zsír: 5,18g (ebből telített zsír: 0,6g), szénhidrát: 55,95g (ebből cukor: 0,99 g), fehérje: 12,2g, rost: 6,36g, só: 0,03g.
ELKÉSZÍTÉS: Öntse a csomag tartalmát egy nagy tapadásmentes tepsibe. Öntse fel 1,2 liter forrásban lévő vízzel (vagy zöldségalaplével az extra ízért). Adjon hozzá 4 evőkanál extra szűz olívaolajat és 1 teáskanál sót. 18 percig főzze, időnként megkeverve. Amikor a víz felszívódik, a magok kinyíltak és megpuhultak, a quinoa elkészült. Vegye le a tűzről. Ízlés szerint adjon hozzá egy kis adag vajat és reszelt parmezánt, hogy krémesebb legyen. Jól keverje össze és a quinoa tálalható.